Londonban is az alkotmánymódosítás ellen tüntettek

2013.03.09. 17:36
Néhány tucatnyi tiltakozó demonstrált szombat délután a londoni magyar nagykövetség előtt az alaptörvény tervezett módosítása ellen.

A mintegy negyven tüntető között magyarok, angolok, észtek és spanyolok is voltak. Az egyik szervező az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta, hogy a demonstrációt a Facebookon hirdették meg. A résztvevők között jelen voltak az Occupy London nevű kampányszervezet aktivistái is. A csoport több száz tagja tavaly hónapokig megszállva tartotta a londoni Szent Pál székesegyház környékét, a kapitalizmusellenes globális tiltakozó hullám részeként.

A magyar nagykövetségnél tartott szombati demonstráció egyik résztvevője beszédet mondott a képviseletnél, kijelentve: a jelenlegi magyarországi helyzet megoldását nem a politikusoktól kell várni. Véleménye szerint a tiltakozóknak az "információs forradalom kikövezte utat" kell követniük, az internet használatával. Az egyórás demonstráción a résztvevők magyarul, angolul és a más nemzetiségű jelenlévők nyelvén többször is hangoztatták "Az alkotmány nem játék" jelszót.

A tüntetés végén néhány játékot helyeztek el a nagykövetség bejáratánál, "Ezzel játsszatok, ne az alkotmánnyal!" felirattal együtt. A demonstráció rendbontás nélkül ért véget.  • Hírek
  • Hírek