Botond, Mózes
EUR 390,10 Ft
USD 374,35 Ft
12 °C
29 °C

Merkel kiszámíthatóbb gazdasági környezetet kért Ádertől

2013.03.12. 12:20

Angela Merkel német kancellár kiszámíthatóbb gazdasági környezet kialakítását kéri Magyarországtól – mondta Áder János köztársasági elnök kedden Berlinben. Az államfő Guido Westerwelle német külügyminiszterrel, majd Angela Merkellel folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a német kancellár nagyon fontos eredménynek tartja a német-magyar gazdasági kapcsolatok kedvező alakulását.

Ugyanakkor felkérte őt, hogy közvetítse álláspontját, miszerint "nagyobb figyelmet kellene fordítani a jövőben a jogszabályok biztonságára, a jogbiztonságra, a kiszámítható gazdasági környezetre, mert a jogszabályok viszonylag gyakori változtatása" nem teszi "minden körülmények között kiszámíthatóvá a magyar gazdaságot".

Merkel kijelentése összefügghet a kormány energiaár-csökkentési programjával, mert a lakossági árak csökkentése a német tulajdonú energiaszolgáltatókat (E.On, RWE) is nehéz helyzetbe hozta. Délelőtti sajtótájékoztatóján Rogán Antal fideszes frakcióvezető kijelentette, hogy a rezsidíjcsökkenés elleni támadás mögött a kormánnyal pereskedő, profitjukat féltő energiaszolgáltatók, külföldi tulajdonosaik, valamint az anyacégek országainak politikusai állnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek