János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meglincseltek két tolvajt Egyiptomban

2013.03.17. 17:11

Meglincselt a feldühödött tömeg két tolvajt vasárnap Egyiptomban - jelentette honlapján az al-Ahram című országos napilap. Az eset az arab ország északi részén, a Nílus folyó torkolatvidékén történt, Szamanud településen, a fővárostól, Kairótól 90 kilométerre.

A tudósítás szerint a feldühödött tömeg félmeztelenre vetkőztetett, összevert, végighúzott az utcán, és felakasztott a lámpavasra két férfit, akiket állítólag rajtakaptak azon, hogy megpróbálnak ellopni egy riksát.

A feldühödött tömeg távol tartotta a két szerencsétlen embertől azokat, akik megpróbáltak segíteni rajtuk. A rendőrség azért nem ért időben a helyszínre, mert az üzemanyaghiány miatt tüntető emberek eltorlaszolták az utakat.

Az eset egy héttel azután történt, hogy a rendőrségi sztrájk miatt az egyiptomi főügyész fölszólította a lakosságot: azokat, akik megszegik a törvényt, fogják el és adják át a hatóságoknak.

Egyiptomban Hoszni Mubarak elnök diktatórikus rendszerének 2011-es megdöntése óta jelentősen romlott a közbiztonság. A forradalom óta az arab országot lényegében folyamatos politikai és gazdasági válság sújtja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!