Friderika
9 °C
18 °C

Tíz km-t ment ájult sofőrrel egy teherautó

2013.03.21. 18:47
Tíz kilométert ment eszméletlen vezetővel egy cseh teherautó egy autópályán Németországban, de csodába illőn nem sérült meg senki.

A kamionsofőr szélütést kapott, a tempomat azonban folyamatosan 80 kilométeres sebességen vitte tovább a kábelkötegekkel megrakott, 40 tonnás teherautót, amely többször is a szalagkorlátnak ütközött.

Miután észlelték a szellemkamiont az A6-os sztrádán, az autópálya-rendőrség elrendelte a feljárók lezárását, és egy járőrautó szirénázással, dudálással próbált meg kapcsolatot teremteni a vezetővel. Az elszabadult nyerges vontató végül egy emelkedőn lelassult, majd a terelőkorlátot áttörve egy töltésnél megállt.

Az eset szerdán történt Németország délnyugati részén, Sinsheim közelében. A 48 éves sofőr részlegesen megbénult, jelenleg életveszélyes állapotban fekszik kórházban - adta hírül a BBC a heidelbergi rendőrségre hivatkozva.

A veszélyes, bár szerencsés kimenetelű eset kapcsán a német autóklub azt követelte, hogy a mozdonyokhoz hasonlóan a kamionokat is szereljék fel sofőrsegítő automatikával.