11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Halálbüntetést kértek az időjós mormotára

2013.03.22. 00:40 Módosítva: 2013.03.22. 07:56

Az ohiói Buttler megye tisztviselői vád alá helyezték a híres időjós mormotát, Punxsutawney Philt, aki állításuk szerint hamisan jósolt korai tavaszt – írja az Atlantic Wire. Az ügyész, Michael Gmoser vádiratában azt állítja, hogy „2013. február 2-án vagy akörül Punxsutawney Phil szándékosan, előre kitervelten elhitette az emberekkel, hogy korai tavasz lesz. A mormotanapi jelentéssel szemben az előrejelzések szerint azonban hóviharok és rekordhidegek jöhetnek”. Ezzel a hamis állítással a mormota szerinte szóbeli szerződést szegett, ami bűncselekmény.

Az Atlantic Wire vállalta Phil védelmét, és szisztematikusan cáfolta a vád állításait. Először a szándékosság és előre kitervelés tényét zárta ki, mivel a mormota a saját árnyékának meglétéből vagy hiányából jósol, így amíg nem jön elő kotorékából, nem is tudhatja, hogyan fog reagálni. Az pedig, ha az állat megrémül az árnyékától, nem lehet előre eltervezett, hiszen a reakció ösztönös, nem tudja befolyásolni, írták.

A lap végső érve, hogy bár Phil „önkéntelenül, a maga mormota módján” a tavasz érkezését jósolta, szóbeli szerződést nem köthetett. „Közismert tény, hogy a mormoták nem tudnak beszélni” – írták.

A vádirat végén az ügyész a „súlyosbító körülményekre tekintettel” a megye népe nevében halálbüntetést kért a vádlottra. Az Atlantic wire védőbeszéde szerint Phil ártatlan, ezért akárki is perelte be, „jobb, ha ezek után vigyáz magára”.  • Hírek
  • Bankszámla