Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Csecsemőket találtak a mélyhűtőben

2013.03.26. 15:55
Két megölt újszülöttet találtak Franciaországban egy 32 éves nő fagyasztójában, akit 2002-ben már elítéltek csecsemőgyilkosságért – közölte kedden a francia rendőrség.

Az eset a Lyonhoz közeli Ambérieu-ben történt, ahol a nő élettársa vasárnap riasztotta a csendőrséget, miután egy gyermek holttestére bukkant a mélyhűtőben. A másik tetemet a helyszínre érkező hatóságok találtak meg a fagyasztóban. A 32 éves nő elmondása szerint az egyik gyermek 2011-ben, a másik pedig 2012-ben született.  Azonnal őrizetbe vette a rendőrség.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vizsgálatok alapján fogják megállapítani, hogy az újszülöttek mennyi idősek voltak, és hogy élve születtek-e. “Jelenleg nagyon bonyolult megállapítani a megtalált holttestek életkorát és azt, hogy éltek-e illetve életképesek voltak-e” – mondta Denis Mondon ügyész.

A France 2 közszolgálati televízió híradójában nyilatkozó szomszédok és kollegák a nőt kedves és kellemes embernek ismerték, akiről elképzelhetetlennek tartották, hogy gyermekeit megölje. Azt sem tudták róla, hogy 2002-ben 15 év börtönbüntetésre ítélték csecsemőgyilkosságért. 
A nő akkor környezete előtt eltitkolta terhességét, majd miután a mosdóban megszülte a gyermekét, az anyját kérte meg, hogy az újszülöttet rejtse el egy táskában. A nagyanya végül egy romos házban hagyta a csecsemőt. Őt 18 év szabadságvesztésre ítélték.

2006 óta évente legalább egy megölt újszülöttet találnak lefagyasztva Franciaországban. Négy évvel ezelőtt óriási médiavisszhangot kapott a két kamasz fiát nevelő Véronique Courjault esete, aki négy év alatt három titokban megszült gyermekét ölte meg. A tetemekre férje, a gyermekek apja talált rá 2006 nyarán lakásuk mélyhűtőjében Szöulban, ahol kiküldetésben élt a család.  • Vennék
  • Hírek