Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Kenya veszélyes, ne utazzon

2013.03.28. 18:54

Külügyminisztérium fokozott óvatosságra inti a Kenyába készülő magyar állampolgárokat, mert elképzelhető, hogy zavargások kísérik majd a március elején tartott választások érvényességéről hozandó bírósági ítélet kihirdetését.

Március 4-én elnök- és parlamenti választásokat tartottak Kenyában. A vesztes pártszövetség a voksolás eredményét megtámadta bíróságon. Az eredmények érvényességéről a bíróság a közeljövőben dönt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ha a bírósági ítéletet zavargások követik, ne induljanak útnak, illetve maradjanak a szállodában. A tömegdemonstrációkat mindenképpen kerüljék el, kérik az országban tartózkodó magyarokat. Megjegyezték, hogy a legveszélyesebbek a nyomornegyedek, valamint Mombasa és Nairobi belvárosa lehet.

Kenyában a legfelsőbb bíróság hétfőn rendelte el, hogy számolják újra az elnökválasztáson leadott szavazatokat azokon a helyeken, ahol a vesztes szerint több voks volt, mint amennyi regisztrált szavazó. A választást Uhuru Kenyatta nyerte meg csekély többséggel még az első fordulóban, amelyben 50,07 százaléknyi szavazatot kapott. Fő ellenfele, Raila Odinga miniszterelnök hamisnak tartja a hivatalosan bejelentett eredményt, ezért közölte, hogy nem ismeri el vereségét.