Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az USA hadihajót küld Korea partjaihoz

2013.04.01. 23:22

Az Egyesült Államok hadserege a Koreai-félszigethez küldte a tengerészet egyik hajóját, amellyel elfoghatók a vízi célpontok ellen küldött ellenséges rakéták. A régióban feszült helyzet alakult ki, mert az USA és Dél-Korea nagyszabású hadgyakorlatra készül, az Észak-Korea pedig hadiállapotot rendelt el déli szomszédjával szemben.

Most egy USS Fitzerald osztályú hajót küldtek a helyszínre, amely az Aegis védelmi rendszer segítségével le tudja szedni a rakétákat. Az USA folyamatosan erősíti a jelenlétét, vasárnap néhány F22-es Raptor gépet küldtek át Koreába.

Múlt héten az észak-koreai vezetés jóváhagyta az amerikai és dél-koreai célpontokra mérendő csapások terveit, de az amerikai szakértők szerint Phenjan ezzel a fenyegetőzéssel semmi más nem ér el, csak az ország még erőteljesebb elszigetelődését.