Leszúrtak egy amerikai katonát

2013.04.01. 16:58

Egy tizenéves afgán fiú halálos késszúrással megölt egy amerikai katonát, aki a keleti Nangarhar tartományban, a pakisztáni határnál fekvő egyik településen helyi gyerekekkel játszott - jelentették be hétfőn kabuli amerikai források. A gyilkosság múlt szerdán történt, de a vizsgálat eddigi eredményeiről csak most számoltak be. Korábban azt közölték, hogy az áldozat az egységét ért támadás során szerzett sebekbe halt bele.

A 26 éves Michel Cable őrmester tagja volt annak a csoportnak, amelynek gondoskodnia kellett az említett településen szerdán rendezett esemény (afgán helyi rendőrök amerikai tisztek jelenlétében szervezett eskütétele) helyszínének biztonságáról. A helyszín biztosítását követően az amerikai katona játszani kezdett az ott lakó afgán gyerekekkel. Ekkor támadta meg őt az afgán fiú, aki nyakon szúrta őt. A sérülésbe az őrmester azonnal belehalt.

A tettes rögtön a szomszédos Pakisztánba menekült. Kilétéről nem sokat tudni, de amerikai források azt nem tartják valószínűnek, hogy az afgán biztonsági erők kötelékébe "beszivárgott" tálib merénylő lett volna. Egy tálib szóvivő az eset után közölte: a fiú "saját szakállára" hajtotta végre tették, menekülése után viszont csatlakozott az iszlamista erőkhöz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport