Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többen megerőszakoltak egy turisát egy brazíliai buszon

2013.04.01. 18:37

Egy brazíliai kisbuszon három férfi megerőszakolt egy amerikai turistanőt, miután a kísérőjét megkötözték és összeverték Rio de Janeiróban. Az O Globo című brazil lap rendőrségi forrásra hivatkozó hétfői beszámolója szerint a három brazil, közöttük a busz sofőrje, vaspálcával felfegyverkezve akkor támadta meg a párt, amikor az Copacabana városrészben felszállt a buszra. A tettesek lezavarták a többi utast a buszról, majd összeverték és összekötözték a páros férfitagját, a nőt pedig megerőszakolták.

A tett után arra kényszerítették a párost - amelynek a nemzetiségét a rendőrség még nem erősítette meg -, hogy bankautomatából pénzt vegyenek ki, és vásárlásaikat fizessék ki. Amikor az áldozatok elérték a bankkártyájukon meghatározott limitet, a tettesek a pár által bérelt apartmanhoz hajtottak a busszal, hogy ott újabb összeget csikarjanak ki tőlük. Az áldozatokat csak 6 óra múlva, a Rio de Janeirótól 45 kilométerre északkeletre található Itaborai városban hagyták futni.

A rendőrség két elkövetőt - közöttük a buszsofőrt - már őrizetbe vett, harmadik társukat még keresik. A megerőszakolt turistanő a lefogottakban felismerte a támadóit. A brazil lap szerint ugyanezek a férfiak egy héttel korábban egy brazil nőt is megerőszakoltak.

A dpa német hírügynökség jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló jellegű bűncselekmény keltett nagy nemzetközi visszhangot tavaly decemberben, amikor Indiában csoportosan megerőszakoltak és összevertek egy 23 éves nőt, aki később belehalt a sérüléseibe. Ezekben a napokban kezdődik Indiában azoknak a férfinak a pere, akik márciusban csoportosan megerőszakoltak egy 39 éves svájci nőt.

A német hírszolgálati iroda hangsúlyozta, hogy a csoportos nemi erőszak kedvezőtlen fényt vet Rióra, hiszen jövőre labdarúgó-világbajnokságot rendeznek Brazíliában, és Rio de Janeiro a 2016-os olimpiai játékok egyik helyszíne.