Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadásznak az újságírókra Szíriában

2013.04.01. 08:10
Egy kuvaiti üzletember 100 ezer eurónak megfelelő fejpénzt ajánlott azoknak, akik Szíriában foglyul ejtik az al-Dzsazíra vagy az al-Arabíja arab hírtelevíziók bármelyik tudósítóját.

A Bassár el-Aszad elnök rendszerét nyíltan támogató üzletember felhívása a damaszkuszi állami televízióban hangzott el vasárnap este. A kuvaiti vállalkozó a két tévéállomás tudósítóit uszítással és ennek kapcsán azzal vádolta, hogy felelősek a két éve tartó vérontásért.

A szíriai polgárháború napról-napra veszélyesebb az újságírók számára. Erre utal, hogy a hét végén orvlövészek életveszélyesen megsebesítették az ARD német közszolgálati televízió Aleppóban tartózkodó veterán tudósítóját. A legfrissebb hírek szerint Jörg Ambrustert jelenleg egy török kórházban ápolják, állapota stabil.

Az ARD stábja a múlt hét eleje óta az ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg által ellenőrzött területen forgatott. Az orvlövészek támadása pénteken érte őket. A tudósítón szombaton életmentő műtétet hajtottak végre, majd Törökországba szállították.

Emberrablás Aleppóban

A szíriai tudósítás veszélyességét idén januárban Szlankó Bálint is megtapasztalta, akit munka közben raboltak el Aleppóban.  Ő szerencsére ép bőrrel úszta meg, története az Indexen olvasható.