Judit
2 °C
7 °C

Bombát találtak a berlini főpályaudvarnál

2013.04.03. 08:45

Egy második világháborús bombát találtak a berlini főpályaudvar közelében, a Heidestrasse-n, ami több ezer munkába igyekvő utazását is megzavarta ,  írja a BBC. A környéken több utat lezártak, a vonatok késnek.

A bombaszakértőket már kihívták, hogy hatástalanítsák és távolítsák el a 100 kg-os bombát. A rendőrség szóvivője elmondta, a környéket lezárták, a hatóságok pedig egyelőre nem döntötték el, hogy a helyszínen hatástalanítják-e a bombát, vagy pedig elszállítják. A vonatközlekedést várhatóan 10 órától legalább délig felfüggesztik.
 
Németországnak több száz ilyen bombával volt már gondja az elmúlt években, 2010-ben három ember vesztette életét, amikor az egyik felrobbant. Tavaly pedig egy 250 kilogrammos bomba ellenőrzött felrobbantása során sérültek meg súlyosan a környező épületek Münchenben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?