Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gerincbénításra büntettek egy szaúdit

2013.04.03. 00:56

Élesen bírálta az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet a szaúd-arábiai hatóságokat, amiért egy 24 éves fiatalembert gerincének megbénításával akarnak büntetni.

Ann Harrison, a szervezet közel-keleti regionális igazgatóhelyettese keddi nyilatkozatában arra szólította fel a hatóságokat, hogy ne hajtsák végre a tervezett ítéletet.

Az Amnesty International szaúdi sajtójelentésre hivatkozva számolt be arról, hogy a 24 éves Ali al-Kavahirt a közelmúltban gerincének megbénítására ítéltek. A vád az volt ellene, hogy tíz évvel ezelőtt egy barátját háton ütötte, aki ennek következtében gerincbénulást szenvedett. A bíróság az iszlám jogrend, a saría rendelkezésére hivatkozott. Ennek lényege, hogy a tettesnek ugyanazt kell elszenvednie, amit áldozatának.

.A 24 éves férfi csak akkor kerülhetné el az ítélet végrehajtását, ha a sértett családjának 208 ezer eurónak megfelelő összeget fizet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?