Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Izraeli légitámadás a Gázai övezetben

2013.04.03. 06:33

Palesztin források szerint, hosszú idő után tegnap este, újabb légitámadást hajtott végre Izrael, a Hamász által ellenőrzött Gázai övezetben. Több izraeli repülőgép a radikális palesztin szervezet által felügyelt terület északi részét bombázta, de senki sem sérült meg.

Izrael és a Hamász, több egymás elleni támadás után, tavaly novemberben állapodott meg a tűzszünetben. Azóta ez volt az első légitámadás a övezetben, közölte egy Hamász-képviselő. A Times of Izrael című lap szerda hajnalban arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg megerősítette a légitámadást. A hadsereg szóvivője szerint a légicsapás legalább egy gázai terrorista célpont ellen irányult, valamint hogy a támadás előtt a Gázai övezetből rakétákat lőttek izraeli területekre.

Móse Jaalon Izrael új védelmi miniszter közleményben figyelmeztette a palesztin fegyvereseket, hogy megtorolnak minden támadást amely a Gázai övezetből, vagy Szíria felől érkezik. " Izrael nem hagyhat támadást viszonzás nélkül." − áll a közleményben. A védelmi miniszter szerint, az izraeli légitámadást követően, szerda reggel ismét rakétatámadás érte az országot a Gázai övezetből, a Golán-fennsíkon pedig még kedd este tűzpárbaj volt szíriai fegyveresek és az izraeli hadsereg között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!