Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli légitámadás a Gázai övezetben

2013.04.03. 06:33

Palesztin források szerint, hosszú idő után tegnap este, újabb légitámadást hajtott végre Izrael, a Hamász által ellenőrzött Gázai övezetben. Több izraeli repülőgép a radikális palesztin szervezet által felügyelt terület északi részét bombázta, de senki sem sérült meg.

Izrael és a Hamász, több egymás elleni támadás után, tavaly novemberben állapodott meg a tűzszünetben. Azóta ez volt az első légitámadás a övezetben, közölte egy Hamász-képviselő. A Times of Izrael című lap szerda hajnalban arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg megerősítette a légitámadást. A hadsereg szóvivője szerint a légicsapás legalább egy gázai terrorista célpont ellen irányult, valamint hogy a támadás előtt a Gázai övezetből rakétákat lőttek izraeli területekre.

Móse Jaalon Izrael új védelmi miniszter közleményben figyelmeztette a palesztin fegyvereseket, hogy megtorolnak minden támadást amely a Gázai övezetből, vagy Szíria felől érkezik. " Izrael nem hagyhat támadást viszonzás nélkül." − áll a közleményben. A védelmi miniszter szerint, az izraeli légitámadást követően, szerda reggel ismét rakétatámadás érte az országot a Gázai övezetből, a Golán-fennsíkon pedig még kedd este tűzpárbaj volt szíriai fegyveresek és az izraeli hadsereg között.