Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

App mutatja az óvóhelyeket Izraelben

2013.04.04. 14:44
Már egész Izraelben megmutatja a legközelebbi óvóhelyet egy okostelefon-alkalmazás.

Izrael északi részére is kiterjesztették azt az okostelefon-alkalmazást, amely rakétatámadásnál megmutatja a legközelebbi óvóhelyet - írta csütörtökön a Jediót Ahronót című újság honlapja.

A szíriai polgárháború nyomán az észak-izraeli határnál kialakult feszültség miatt az i-Apps nevű vállalkozás egész Izraelre kiterjesztette óvóhelyjelző szolgáltatását.

A „Merháv Mugán”, vagyis biztonságos helyiség nevű alkalmazás GPS alapján megtalálja a legközelebbi óvóhelyet, és megmutatja az oda vezető utat is. Vészhelyzetben a mentést végző hatóságok is frissíthetik az adatokat, és a felhasználó civilek is jelezhetnek újabb védett helyeket.
Fél évvel ezelőtt az ország déli részén használták először a szolgáltatást a Gázai övezetből kilőtt rakéták ellen. Az ötletet két Asdódban, a rakéták árnyékában élő civil vetette fel az i-Apps cégnek, amely a helyi önkormányzatok által átadott óvóhelylisták segítségével megvalósította azt.