Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hillary Clinton is könyvet ír

2013.04.04. 21:27 Módosítva: 2013-04-04 21:35:17

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy könyvet ír, amelyben összegzi az Egyesült Államok világban betöltött helyére vonatkozó nézeteit.

A volt külügyminiszter könyvét a tervek szerint 2014 nyarán, Barack Obama második elnöki ciklusának félidejében jelenteti meg a Simon & Schuster kiadó. A könyv címét egyelőre nem közölték.

A Clinton-memoár várhatóan kitér majd Oszama bin Laden megölésére, az iraki és az afganisztáni csapatkivonásra, az "arab tavasz" fejleményeire és Kína felemelkedésére. A témák között szerepel majd a nők globális helyzetének alakulása, a klímaváltozás és az emberi jogok ügye. A kiadó közleménye szerint Clinton személyes emlékekkel színesíti majd együttműködésének krónikáját Obama elnökkel, a nemzetbiztonsági tanáccsal, valamint a világ vezetőivel.

Hillary Clintont a Demokrata Párt részéről a 2016-os elnökválasztás legesélyesebb potenciális jelöltjének tartják. A volt külügyminiszter azonban, akiben sokan az Egyesült Államok első lehetséges női elnökét látják, már többször kijelentette: nem akar többé versenybe szállni a Fehér Házért.