Hillary Clinton is könyvet ír

2013.04.04. 21:27 Módosítva: 2013.04.04. 21:35

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy könyvet ír, amelyben összegzi az Egyesült Államok világban betöltött helyére vonatkozó nézeteit.

A volt külügyminiszter könyvét a tervek szerint 2014 nyarán, Barack Obama második elnöki ciklusának félidejében jelenteti meg a Simon & Schuster kiadó. A könyv címét egyelőre nem közölték.

A Clinton-memoár várhatóan kitér majd Oszama bin Laden megölésére, az iraki és az afganisztáni csapatkivonásra, az "arab tavasz" fejleményeire és Kína felemelkedésére. A témák között szerepel majd a nők globális helyzetének alakulása, a klímaváltozás és az emberi jogok ügye. A kiadó közleménye szerint Clinton személyes emlékekkel színesíti majd együttműködésének krónikáját Obama elnökkel, a nemzetbiztonsági tanáccsal, valamint a világ vezetőivel.

Hillary Clintont a Demokrata Párt részéről a 2016-os elnökválasztás legesélyesebb potenciális jelöltjének tartják. A volt külügyminiszter azonban, akiben sokan az Egyesült Államok első lehetséges női elnökét látják, már többször kijelentette: nem akar többé versenybe szállni a Fehér Házért.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM