Judit
3 °C
7 °C

Luxuséletmódja buktatta le a drogárus rendőrt

2013.04.04. 18:26 Módosítva: 2013-04-04 18:26:34

Huszonhárom évet kapott az a brit rendőr, aki kicsempészte a rendőrség által lefoglalt kábítószert, hogy aztán az utcán újra eladja, számolt be a BBC. Nicholas McFadden megdöbbentő mennyiségű drogot adott el az évek alatt, és a hatóságok úgy számolják, hogy ebből nagyjából 200 millió forintnyi bevétele származott. Ezen osztoznia kellett testvérével, aki bűnrészesként 16 évi börtönt kapott.

A rendőr heroint, kokaint és füvet csempészett ki a rendőrség raktárából, amikor ott dolgozott. A testvérpáros alvilági kapcsolataikon keresztül terjesztették az árut.

A bíróság szerint „annyi pénzt kerestek, hogy egyszerűen nem tudták hogyan elkölteni.” Éppen ez okozta a vesztüket, feltűnő volt ugyanis életmódjuk, amely leginkább hiphop-videoklipekből lehet ismerős. Dizájnerruhákat hordtak drága ékszerekkel, kisszériás autóikra egyedi rendszámtáblát rakattak, és jelentős felújításokat végeztettek házaikon.

A beszámoló szerint a testvér, Simon McFadden drága kolbászokat vásárolt barátnőjének, amelyet aztán nagymennyiségű pezsgővel öblítettek le.

Amikor a rendőrség rajtaütött kollégájuk házán, a garázsban 160 ezer fontnyi bankjegyet találtak zsákokba gyömöszölve. További 20 ezret a kertből ástak ki. Az autóban 6 ezer font volt.

A Simon McFadden felesége két évet kapott, egy évre felfüggesztve pénzmosás miatt. A nő azt állította, nem tudta, honnan származik az a pénz, amiből költséges vásárolgatásait intézte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?