Móric
14 °C
15 °C

Luxuséletmódja buktatta le a drogárus rendőrt

2013.04.04. 18:26 Módosítva: 2013-04-04 18:26:34

Huszonhárom évet kapott az a brit rendőr, aki kicsempészte a rendőrség által lefoglalt kábítószert, hogy aztán az utcán újra eladja, számolt be a BBC. Nicholas McFadden megdöbbentő mennyiségű drogot adott el az évek alatt, és a hatóságok úgy számolják, hogy ebből nagyjából 200 millió forintnyi bevétele származott. Ezen osztoznia kellett testvérével, aki bűnrészesként 16 évi börtönt kapott.

A rendőr heroint, kokaint és füvet csempészett ki a rendőrség raktárából, amikor ott dolgozott. A testvérpáros alvilági kapcsolataikon keresztül terjesztették az árut.

A bíróság szerint „annyi pénzt kerestek, hogy egyszerűen nem tudták hogyan elkölteni.” Éppen ez okozta a vesztüket, feltűnő volt ugyanis életmódjuk, amely leginkább hiphop-videoklipekből lehet ismerős. Dizájnerruhákat hordtak drága ékszerekkel, kisszériás autóikra egyedi rendszámtáblát rakattak, és jelentős felújításokat végeztettek házaikon.

A beszámoló szerint a testvér, Simon McFadden drága kolbászokat vásárolt barátnőjének, amelyet aztán nagymennyiségű pezsgővel öblítettek le.

Amikor a rendőrség rajtaütött kollégájuk házán, a garázsban 160 ezer fontnyi bankjegyet találtak zsákokba gyömöszölve. További 20 ezret a kertből ástak ki. Az autóban 6 ezer font volt.

A Simon McFadden felesége két évet kapott, egy évre felfüggesztve pénzmosás miatt. A nő azt állította, nem tudta, honnan származik az a pénz, amiből költséges vásárolgatásait intézte.