Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már Moszkva is Észak-Koreát hibáztatja

2013.04.04. 15:55
Moszkva: Phenjan ellehetetleníti a tárgyalásokat

Az orosz külügyminisztérium szerint Észak-Korea viselkedése jelentősen csökkenti annak esélyét, hogy újrakezdjék a félsziget nukleáris leszereléséről szóló hatoldalú tárgyalásokat. Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő csütörtökön közölte: elfogadhatatlan, hogy Észak-Korea semmibe veszi az ENSZ határozatait.

Az észak-koreai vezetés döntése, hogy folytatja a nukleáris fegyverkezést, "jelentősen megnehezíti, sőt gyakorlatilag teljesen be is fagyaszthatja" a hatoldalú tárgyalások folytatását - mondta a szóvivő.     Hozzátette: "teljességgel elfogadhatatlan" Phenjan azon igyekezete, hogy megsértse az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.

A Koreai-félsziget atommentesítéséről 2003-ban kezdett hatoldalú tárgyalásokat a két Korea, az Egyesült Államok, Japán, Kína és Oroszország. Az egyeztetések többször is megszakadtak, legutóbb Phenjan vonult ki a tárgyalásokról 2009 áprilisában.

Észak-Korea március 9-én határozottan elítélte és elutasította az ENSZ BT határozatát, amely újabb szankciókkal sújtotta februári föld alatti atomkísérlete miatt. Az utóbbi napokban a phenjani vezetés bejelentette, hogy újjáépíti és újraindítja minden atomlétesítményét, blokád alá vonta a keszongi különleges gazdasági övezetet és atomfegyver bevetésével fenyegette meg az Egyesült Államokat.