Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Újabb balesetet okozott a Carnival Triumph

2013.04.04. 09:56 Módosítva: 2013-04-04 11:18:32

Az erős széllökések hatására elszabadult az Alabama állambeli Mobile város hajójavító műhelyéből a Carnival Triumph üdülőhajó, amely februárban napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öbölben a gépteremben keletkezett tűz miatt.

A luxushajót a február 10-én kezdődött hányattatásai után 14-ére sikerült a mobile-i hajógyárba vontatni, és azóta ott javítják.

A viharos időjárás miatt azonban az óceánjáró szerdán elszabadult, és nekisodródott egy teherhajónak. A Carnival Triumphot érő mostani baleset miatt nem sérült meg senki, de két dokkal arrébb az erős szél a partról belesodort a Mobile folyó vizébe egy őrbódét, amelyben két ember tartózkodott. Az egyiküket ki tudták menteni és kórházba szállították, a másik eltűnt és keresik.

Az óceánjárót sikerült rögzíteni, de ez nem volt könnyű feladat, mert a kis hajójavító üzem nem szokott ilyen hatalmas hajókat fogadni.

A világ legnagyobb luxushajózási cégéhez, a Carnivalhoz tartozó Triumph a mexikói Yucatan-félszigettől 240 kilométerre délre járt februárban, amikor gépházában kiütött a tűz. Senki nem sérült meg, de a hajó mozgásképtelenné vált, leálltak rajta az áramfejlesztők, és a lángok tönkretették a vízvezetékeket. A 3143 utas és 1086 főnyi személyzet négy napon át volt kénytelen nélkülözni a higiéniás feltételeket. Amikor sikerült kikötőbe vontatni, a luxushajó fedélzetén már embertelen állapotok uralkodtak, az utasok szerint a falakról csorgott a szennyvíz, a szőnyegek vizeletben áztak.