Jenő
-3 °C
6 °C

Újabb balesetet okozott a Carnival Triumph

2013.04.04. 09:56 Módosítva: 2013-04-04 11:18:32

Az erős széllökések hatására elszabadult az Alabama állambeli Mobile város hajójavító műhelyéből a Carnival Triumph üdülőhajó, amely februárban napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öbölben a gépteremben keletkezett tűz miatt.

A luxushajót a február 10-én kezdődött hányattatásai után 14-ére sikerült a mobile-i hajógyárba vontatni, és azóta ott javítják.

A viharos időjárás miatt azonban az óceánjáró szerdán elszabadult, és nekisodródott egy teherhajónak. A Carnival Triumphot érő mostani baleset miatt nem sérült meg senki, de két dokkal arrébb az erős szél a partról belesodort a Mobile folyó vizébe egy őrbódét, amelyben két ember tartózkodott. Az egyiküket ki tudták menteni és kórházba szállították, a másik eltűnt és keresik.

Az óceánjárót sikerült rögzíteni, de ez nem volt könnyű feladat, mert a kis hajójavító üzem nem szokott ilyen hatalmas hajókat fogadni.

A világ legnagyobb luxushajózási cégéhez, a Carnivalhoz tartozó Triumph a mexikói Yucatan-félszigettől 240 kilométerre délre járt februárban, amikor gépházában kiütött a tűz. Senki nem sérült meg, de a hajó mozgásképtelenné vált, leálltak rajta az áramfejlesztők, és a lángok tönkretették a vízvezetékeket. A 3143 utas és 1086 főnyi személyzet négy napon át volt kénytelen nélkülözni a higiéniás feltételeket. Amikor sikerült kikötőbe vontatni, a luxushajó fedélzetén már embertelen állapotok uralkodtak, az utasok szerint a falakról csorgott a szennyvíz, a szőnyegek vizeletben áztak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?