Árpád
-2 °C
3 °C

A kubai balettcsoport fele megszökött a mexikói úton

2013.04.05. 14:12

A kubai nemzeti balett-társulat hét tagja is disszidált márciusban mexikói útjuk során, írja BBC. A balettcsoport szóvivője megerősítette a hírt, de csak arról beszélt, hogy nem mindenki tért vissza a turnéról.

Az egész világon híres társulat vezetője a legendás balerina, Alicia Alonso. Egy miami központú, kubai menekültekkel foglalkozó honlap szerint hatan már az Egyesül Államokban vannak, míg egy táncos továbbra is Mexikóban tartózkodik. A táncosok Miamiban, a kubai menekültek központjában kértek menedékjogot. A jobb karrierlehetőségek reményében távoztak.

A havannai balettintézet igazgatója szomorúságát fejezte ki, amikor megtudta, hét tanulója is külföldre szökött. A két férfi és öt nő mind a húszas éveiben járó tehetségnek nevezte, egyiküket állítása szerint saját lányaként szerette.

Korábban is voltak már hasonló esetek. 2011 márciusában öt ember, 2005-ben pedig Rolando Sarabia hagyta el hazáját, aki később a houstoni és miami balett-társulatoknak is ünnepelt táncosa lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?