Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ukrajnában is küzdenek az árvízzel

2013.04.05. 11:19

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében 18 településen öntött el házakat az árvíz, és Kijev környékén is küzdenek a hóolvadás és az esőzések okozta áradásokkal. A katasztrófavédelem pénteki reggeli adatai szerint Ivano-Frankivszk megyében 39 lakóházba, illetve gazdasági épületbe tört be a víz, 47 helyen pedig a házak előtti területen hömpölyög.

A Kijev megyei Bovari városában nyolc lakóházat és negyven udvart öntött el az áradás. A mentést végzők folyamatosan szivattyúzzák a vizet. A megyéből több kisebb településről jelentettek árvizet.

Eközben a fővárosban, Kijevben a hóolvadás mellé péntek reggelre kiadós eső is esett. Emiatt a belváros Podol nevű kerületében egy dombon megcsúszott a talaj. A hatóságok elővigyázatosságból két lakóházból szállodába költöztetik az ott lakókat, összesen 16 családot.

A katasztrófavédelem szerint a fővárosban továbbra is 14 terület lakóházait fenyegeti veszély a Dnyeper folyó, illetve a tavak és vízgyűjtők szintjének megemelkedése miatt.