Szilvia
5 °C
16 °C

Öngyilkos merénylő gyilkolt Irakban

2013.04.06. 20:27

Huszonöt ember meghalt, hatvan pedig megsebesült szombaton az iraki fővárostól északra fekvő Baakúbában, egy választási rendezvényen. Egy képviselőjelölt közterületen, több nagy sátor alatt ebédet adott támogatóinak, amikor a merénylő működésbe hozta a testére erősített pokolgépet. A képviselőjelölt sértetlen maradt.

Egy fiatal túlélő elmondta, hogy a támadó először egy kézigránátot dobott az egyik sátorba. A robbanás hatására mindenki menekült a sátrak alól, majd a merénylő felrobbantotta a testére erősített pokolgépet.

Irakban április 20-án tartanak tartományi választásokat; sokan attól tartanak, hogy emiatt növekszik majd az erőszakos cselekmények száma. Egyelőre senki sem vállalta a támadás elkövetését, az ilyen akciókat jellemzően az al-Kaida terrorszervezet emberei követik el, hogy aláássák a központi kormány iránti bizalmat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?