Jenő
-2 °C
6 °C

Tucatnyi civil halt meg egy NATO-csapásban

2013.04.07. 16:01

Tizenegy gyereket és egy nőt is megölt a NATO egyik légicsapása Afganisztánban - írta a Reuters vasárnap helyi illetékesekre hivatkozva. Az ország keleti részén, Kunar tartományban végrehajtott szombati támadás célpontjai felkelők voltak, közülük hatan haltak meg a bombázásban, köztük két tálib vezető is.

A tartományi kormányzó szóvivője vasárnap beszélt a civil áldozatokról, akik akkor haltak meg, amikor rájuk omlott a házuk. A NATO által vezetett ISAF nemzetközi biztonsági erő szóvivője szerint kivizsgálják a történteket. Azt is elmondta, hogy a légicsapást a koalíciós erők kérték, nem afgán csapatok, de katonák nem voltak a környéken.

A civil áldozatok hosszú ideje okoznak konfliktust Hamid Karzai afgán elnök és a nemzetközi támogatói között. Karzai megtiltotta az afgán csapatoknak, hogy légicsapást kérjenek, a NATO pedig azt javasolta a csapatainak, hogy ne lőjenek vagy bombázzanak lakott területeken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?