Árpád
-2 °C
4 °C

Ennyire hiszékenyek az amerikaiak

2013.04.09. 13:00 Módosítva: 2013-04-09 13:07:37
Az Egyesült Államokban a demokraták három, a republikánusok öt százaléka hisz az emberalakot öltő gyíkemberekben.

Az amerikaiak 28 százaléka szerint Szaddám Husszein keze benne volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban, 13 százalékuk szerint Barack Obama az Antikrisztus, 14 százalékuk szerint létezik Óriásláb, és 7 százalékuk szerint a holdraszállás kitaláció – derül ki a Public Policy Polling országos felméréséből.

another-alien-from-men-in-black-3

A közvélemény-kutató cég nemrég publikált eredményei szerint az amerikaiak 29 százaléka szerint léteznek földönkívüliek, 5 százalékuk szerint Paul McCartney 1966-ban meghalt, és azóta egy alteregó helyettesíti, és egytizedük hisz abban, hogy az amerikai kormány alattomos megfontolásokból ad fluort az ivóvízhez.

Kiderült továbbá: minden harmadik amerikai szerint humbug a globális felmelegedés, minden ötödik megkérdezett gondolja úgy, hogy a kormány eltussolta egy ufó lezuhanását Új-Mexikóban 1947-ben, míg negyedennyien osztják azt a nézetet, hogy a repülőgépek kondenzcsíkjával a kormány káros anyagokat fecskendez polgáraira.

A felmérés eredetileg arra keresett választ, hogy a republikánus és demokrata szavazók hisznek-e inkább a közismert összeesküvés-elméletekben. A különbség a politikai felhangokkal rendelkező kérdésekben a legnagyobb: míg a demokrata szavazók 72%-a gondolja, hogy George Bush hazudott az iraki tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban, a republikánusok mindössze 13%-a osztja ezt a véleményt.

Ezzel szemben a demokraták 13%-a szerint tudott előre az amerikai kormány a szeptember 11-i terrortámadásról, míg a republikánus szavazók mindössze 8%-a volt ezen a nézeten. Eltérést találtak a kutatók a gyíkemberek megítélésében is: a demokraták 3, míg a republikánusok 5%-a hiszi, hogy emberalakot öltő gyíkemberek próbálják átvenni a hatalmat a Földön.

Ön miben hisz?

 • 3458
  Léteznek földönkívüliek
 • 1490
  Gyíkemberek próbálják átvenni a hatalmat a Földön
 • 730
  1947-ben lezuhant egy ufó Új-Mexikóban
 • 402
  A holdraszállás fikció
 • 373
  A globális felmelegedés mese habbal
 • 322
  A kondenzcsíkkal ölik a kormányok a népet
 • 198
  A kormány fluorral mérgezi az ivóvizet
 • 165
  Létezik Óriásláb
 • 155
  Barack Obama az Antikrisztus
 • 95
  Szaddam Husszein állt a World Trade Center lerombolása mögött

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?