Tekla
8 °C
20 °C

Nemrég vesztette el állását a mészáros

2013.04.09. 16:00

A háborúban katonaként szolgált, és 1981 óta volt érvényes fegyvertartási engedélye Ljubiša Bogdanovićnak, a ma hajnali mladenovaci mészárlás elkövetőjének, írja a vajma.hu. A hatvanéves férfi a szomszédok szerint rendezett körülmények között élt, mára virradóra 13 szomszédját megölte.

A helyi szociális központ munkatársa szerint Bogdanović nemrég veszítette el állását. Zorica Pavlović elmondta, hogy a Bogdanović család nem szerepelt a központ nyilvántartásában, de a tágabb rokonságban több pszichiátriai beteg is előfordult. A központ munkatársai azóta kapcsolatba léptek az áldozatok családjaival és az elkövető lányával.

Milorad Veljović, a rendőrség igazgatója mély megdöbbenését fejezte ki a történtekkel kapcsolatban. Különösen megrázó szerinte, hogy az elkövető álmukban mészárolta le áldozatait CZ 88-as típusú fegyverével, melyre 1981 óta volt engedélye. A falusi családi házakat éjszakára sem zárták be a környéken, így juthatott be Bogdanović az alvó szomszédaihoz éjjel. Veljović megígérte, hogy a rendőrség kideríti, mi volt az elkövető indítéka.