Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

13 embert ölt meg egy ámokfutó Szerbiában

2013.04.09. 08:53 Módosítva: 2013-04-09 08:59:03

Könyörtelen vérengzésbe kezdett egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre, Mladenovac közelében fekvő Velika Ivanča faluban  – jelentette kedd reggel a szerbiai Pink TV. Az öldöklésnek tizenhárom halálos áldozata van – számolt be a szerb média.

A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédjaira, megölt hat férfit, hat nőt és egy csecsemőt. Ezután megpróbálta megölni saját feleségét, magával is végezni akart. A támadó felesége súlyosan megsebesült. A Blic napilap helyszíni tudósítója szerint a hatvan éves férfi először fiával végzett, majd elindult egyik szomszédtól a másikig. Négy szomszédos házban rendezett vérengzést.  A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint Ljubiša és felesége súlyos állapotban, de életben vannak.

Az ámokfutónak állítólag volt fegyverviselési engedélye. A falubeliek azt mondják róla, hogy korábban nem volt erőszakos, békés természetéről ismerték, nem voltak vele gondok. A Pink TV szerint hétfőn még teljesen normálisan viselkedett, de az éjszaka „bekattant”. A srbija.blog beszámolója szerint a férfi büntetlen előéletű volt, pszichés problémákkal sohasem kezelték. 1991-ben a délszláv háborúban részt vett a szlavóniai harcokban.

A vérengzés a Mladenovac és Topola között fekvő Velika Ivanča településen történt hajnalban, fél öt és öt óra között. Milorad Veljovic rendőrparancsnok a bűntény helyszínén megerősítette, hogy a férfi lőfegyverből nyitott tüzet családtagjaira és szomszédjaira, megölt hat férfit és hat nőt, valamint egy kétéves gyereket. Tizenketten a helyszínen haltak meg, egy ember pedig a kórházban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!