Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

13 embert ölt meg egy ámokfutó Szerbiában

2013.04.09. 08:53 Módosítva: 2013-04-09 08:59:03

Könyörtelen vérengzésbe kezdett egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre, Mladenovac közelében fekvő Velika Ivanča faluban  – jelentette kedd reggel a szerbiai Pink TV. Az öldöklésnek tizenhárom halálos áldozata van – számolt be a szerb média.

A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédjaira, megölt hat férfit, hat nőt és egy csecsemőt. Ezután megpróbálta megölni saját feleségét, magával is végezni akart. A támadó felesége súlyosan megsebesült. A Blic napilap helyszíni tudósítója szerint a hatvan éves férfi először fiával végzett, majd elindult egyik szomszédtól a másikig. Négy szomszédos házban rendezett vérengzést.  A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint Ljubiša és felesége súlyos állapotban, de életben vannak.

Az ámokfutónak állítólag volt fegyverviselési engedélye. A falubeliek azt mondják róla, hogy korábban nem volt erőszakos, békés természetéről ismerték, nem voltak vele gondok. A Pink TV szerint hétfőn még teljesen normálisan viselkedett, de az éjszaka „bekattant”. A srbija.blog beszámolója szerint a férfi büntetlen előéletű volt, pszichés problémákkal sohasem kezelték. 1991-ben a délszláv háborúban részt vett a szlavóniai harcokban.

A vérengzés a Mladenovac és Topola között fekvő Velika Ivanča településen történt hajnalban, fél öt és öt óra között. Milorad Veljovic rendőrparancsnok a bűntény helyszínén megerősítette, hogy a férfi lőfegyverből nyitott tüzet családtagjaira és szomszédjaira, megölt hat férfit és hat nőt, valamint egy kétéves gyereket. Tizenketten a helyszínen haltak meg, egy ember pedig a kórházban.