Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megették a francia elnök ajándék tevéjét

2013.04.10. 14:04 Módosítva: 2013-04-10 14:16:58

Egy mali tisztviselő szabadkozva azt ígérte, hogy küldenek Francois Hollande-nak egy másik tevét, miután az elsőt, amit ajándékba kapott februári látogatásán, közben leölték, és megették, írja a Reuters.

Franciaország januárban küldött csapatokat Maliba az északi iszlamista csoportok előrenyomulásának megakadályozásához. Jelenleg négyezer francia katona van Maliban a helyi és afrikai csapatok mellett, de a héten elkezdik fokozatos kivonásukat.

Hollande februárban látogatta meg a katonákat az afrikai országban. A francia köztársasági elnök viccesen megjegyezte, hogy jó hasznára válna a teve a párizsi dugókban, de valójában azt tervezte, hogy visszaviszi az állatot magával egy franciaországi állatkertbe.

Ugyanakkor túl bonyolult lett volna az állat azonnali elszállítása, ezért egy családnál hagyta a tevét Timbuktban megőrzésre. A helyiek viszont nem sokkal később levágták.

A mali hatóságok azt állították, hogy amint értesültek a történtekről, egy nagyobb, és jobb kiállású tevét adtak cserébe Hollande-nak. „Az a teve ajándék volt, és nem ezt a sorsot érdemelte volna. Az új tevét elküldjük Párizsba" – mondta a névtelenül nyilatkozó mali tisztviselő.