Jolán, Vid
13 °C
27 °C

Megették a francia elnök ajándék tevéjét

2013.04.10. 14:04 Módosítva: 2013.04.10. 14:16

Egy mali tisztviselő szabadkozva azt ígérte, hogy küldenek Francois Hollande-nak egy másik tevét, miután az elsőt, amit ajándékba kapott februári látogatásán, közben leölték, és megették, írja a Reuters.

Franciaország januárban küldött csapatokat Maliba az északi iszlamista csoportok előrenyomulásának megakadályozásához. Jelenleg négyezer francia katona van Maliban a helyi és afrikai csapatok mellett, de a héten elkezdik fokozatos kivonásukat.

Hollande februárban látogatta meg a katonákat az afrikai országban. A francia köztársasági elnök viccesen megjegyezte, hogy jó hasznára válna a teve a párizsi dugókban, de valójában azt tervezte, hogy visszaviszi az állatot magával egy franciaországi állatkertbe.

Ugyanakkor túl bonyolult lett volna az állat azonnali elszállítása, ezért egy családnál hagyta a tevét Timbuktban megőrzésre. A helyiek viszont nem sokkal később levágták.

A mali hatóságok azt állították, hogy amint értesültek a történtekről, egy nagyobb, és jobb kiállású tevét adtak cserébe Hollande-nak. „Az a teve ajándék volt, és nem ezt a sorsot érdemelte volna. Az új tevét elküldjük Párizsba" – mondta a névtelenül nyilatkozó mali tisztviselő.