Judit
2 °C
7 °C

Kubába szöktette családját egy amerikai

2013.04.10. 11:01

Megkötözte anyósát, majd elrabolta tőle saját gyermekeit az az amerikai férfi, aki később feleségével és kutyájával együtt hajón próbált Kubába menekülni. Joshua Hakken a múlt héten azután vesztette el a két- és négyéves gyermeke feletti felügyeleti jogot, hogy a hatóságok marihuána fogyasztásáért megbüntették. A férfi állítólag korábban az árvaházból is megpróbálta megszöktetni fiait, írja a BBC.

A család a szökés után a kubai fővároshoz közel, saját hajóján húzta meg magát. A családfőt kétrendbeli emberrablással, a szülői felügyeleti jog megzavarásával, gyermekei elhanyagolásával, betöréssel, valamint a kiszabott büntetés szabotálásával vádolja az amerikai rendőrség.

Habár Kuba és az Amerikai Egyesült Államok között nincs kiadatási egyezmény, és a karibi állam a vonatkozó hágai szerződést sem írta alá, az elmúlt években szorosan együttműködött az USA hatóságaival. A Tampa Tribune szerdai cikke szerint a családot repülőn szállították vissza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?