Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kivégeztek egy gyerekgyilkost Floridában

MTI/Index
2013.04.11. 06:10

Méreginjekcióval kivégeztek szerda este az Egyesült Államokban, Florida államban egy 59 éves férfit, aki több mint 32 évvel ezelőtt elrabolt és megölt egy tízéves kislányt. Az áldozat, Elisa Nelson iskolába ment biciklivel 1980. november 4-én délelőtt, amikor Larry Mann magával hurcolta egy narancsligetbe.

Nem erőszakolta meg a kislányt, bár már akkor, 27 évesen ismert volt a rendőrség előtt korábbi pedofil bűncselekmények miatt. A gyilkosság elkövetésekor is csak feltételesen volt szabadlábon. A hatóságok feltételezése szerint a hosszú szőke hajú, kék szemű kislány el akart menekülni, a férfi ekkor ölte meg, fejbe vágta egy vascsővel. A kivégzés után az áldozat bátyja az igazságügyi rendszer gyengeségének nevezte, hogy "32 évbe telt megbüntetni egy pedofilt, aki beismerte, hogy elrabolt és megölt egy tízéves kislányt".

A világ legnagyobb emberi jogi szervezete, az Amnesty International épp szerdán adta ki világjelentését a halálbüntetésről. Eszerint az Egyesült Államokban tavaly 43 halálos ítéletet hajtottak végre. Továbbra is az amerikai földrész egyetlen országa, amelyben még mindig alkalmazzák a halálbüntetést, tavaly viszont már csak 9 szövetségi állam élt ezzel a büntetési formával az egy évvel korábbi 11 helyett. Connecticut lett a 17. olyan szövetségi állam, amelyben hivatalosan el is törölték a halálbüntetést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?