Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Lamborghinit vett a dubaji rendőrség

2013.04.11. 17:19

Egy több mint félmillió dollárt (116 millió forint) érő Lamborghinit állított járőrszolgálatba a dubaji rendőrség, hogy így erősítse az Egyesült Arab Emirátusokhoz tartozó város luxusról és jólétről kialakult imázsát.

A különleges járőrautó a világ legmagasabb toronyépületét, a Burdzs Kalifát körülölelő turisztikai zónában vagy épp a Jumeira Beach Residence környékén fog cirkálni.

A sportkocsi, amelyet fehérre és zöldre festettek, nem vesz majd részt a gyorshajtók utáni hajszákban, a rendőrség sokkal inkább azzal a céllal küldi ki az utakra, hogy demonstrálja: Dubaj kilábalt a gazdasági válságból, amely őt is megrázta 2008 után.

Az eljárás merőben szokatlan. Ilyen autókat ugyanis autópályákon szoktak bevetni, az olasz sztrádarendőrség például a Salerno-Reggio Calabria autópályán állított forgalomba Lamborghinit, még 2004-ben.

De van Lamborghini rendőrautója a panamai rendőrségnek is. Mindkét ország - az Egyesült Arab Emirátusokkal ellentétben - ingyen jutott hozzá a Lamborghinikhez. Az olaszoknak a gyár adományozta, a panamaiak pedig egy csaló kolumbiai üzletembertől kobozták el az autót.  • Eladnék
  • Hírek