Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tűzoltókat ejtettek túszul Amerikában

2013.04.11. 06:20

Túszul ejtett négy tűzoltót egy fegyveres férfi szerdán az Egyesült Államok déli részén, Georgia államban, Atlanta külvárosában. A rendőrök több órányi sikertelen tárgyalás után lelőtték a túszejtőt.

A férfi segélyhívást színlelve kihívta a tűzoltókat és a mentőket, majd túszul ejtett öt tűzoltót, de az egyiküket hamar szabadon engedte. Azt követelte, hogy kapcsolják vissza az áramot a lakásában. A férfinak súlyos anyagi nehézségei voltak. Háza novemberben az ingatlanra jelzálogot bejegyző bank tulajdonába került.

A rendőrség körülzárta a túszejtő házát, és egy túsztárgyaló több órán át próbálta jobb belátásra bírni. Miután a rendőrség úgy ítélte meg, hogy a túszok közvetlen veszélyben vannak, egy különleges egység kisebb robbantással elterelte a túszejtő figyelmét, berontott a házba, és lelőtte a férfit, miután az tüzet nyitott. A robbantásban és a lövöldözésben könnyebben megsebesültek a túszok. Egyiküket a karján találta el egy lövedék, őt kórházba szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?