Tűzoltókat ejtettek túszul Amerikában

2013.04.11. 06:20

Túszul ejtett négy tűzoltót egy fegyveres férfi szerdán az Egyesült Államok déli részén, Georgia államban, Atlanta külvárosában. A rendőrök több órányi sikertelen tárgyalás után lelőtték a túszejtőt.

A férfi segélyhívást színlelve kihívta a tűzoltókat és a mentőket, majd túszul ejtett öt tűzoltót, de az egyiküket hamar szabadon engedte. Azt követelte, hogy kapcsolják vissza az áramot a lakásában. A férfinak súlyos anyagi nehézségei voltak. Háza novemberben az ingatlanra jelzálogot bejegyző bank tulajdonába került.

A rendőrség körülzárta a túszejtő házát, és egy túsztárgyaló több órán át próbálta jobb belátásra bírni. Miután a rendőrség úgy ítélte meg, hogy a túszok közvetlen veszélyben vannak, egy különleges egység kisebb robbantással elterelte a túszejtő figyelmét, berontott a házba, és lelőtte a férfit, miután az tüzet nyitott. A robbantásban és a lövöldözésben könnyebben megsebesültek a túszok. Egyiküket a karján találta el egy lövedék, őt kórházba szállították.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás