Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aranyat csempészett volna ki Görögországból egy német

2013.04.12. 21:44

Letartóztattak egy német férfit, amikor nagymennyiségű aranyat és ezüstöt akart kicsempészni Görögországból, írta a BBC. A férfi már éppen készült felszánni a gépre, amikor a légitársaság ezüst tömböket fedezett fel a poggyászában. A csomag felnyitásakor aranyat és készpénzt is találtak.

Az alvilági kapcsolatokkal gyanúsított férfi letartóztatásának híre nem segített az amúgy is terhelt német-görög kapcsolatokon. A görögök ugyanis állítják, Németország még adósuk a második világháborúban elrabolt javak miatt. A kormány úgy számolta, a németek 200 milliárd eurónyi összeggel tartoznak nekik.

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble a német sajtóban válaszul úgy nyilatkozott: a görögöknek a gazdaságuk megreformálására kellene koncentrálniuk. A háborús kártérítést pedig már évekkel ezelőtt rendezték.

A repülőtéren letartóztatott német férfinél talált arany meg sem közelíti a kártérítésnél emlegetett összeget: 7 kiló aranyat, és 300 ezer eurót foglaltak le tőle. A hatóságok szerint a férfi 425 kiló ezüst kicsempészésével is vádolható, tudósít a BBC.