Marcell
18 °C
32 °C

Aranyat csempészett volna ki Görögországból egy német

2013.04.12. 21:44

Letartóztattak egy német férfit, amikor nagymennyiségű aranyat és ezüstöt akart kicsempészni Görögországból, írta a BBC. A férfi már éppen készült felszánni a gépre, amikor a légitársaság ezüst tömböket fedezett fel a poggyászában. A csomag felnyitásakor aranyat és készpénzt is találtak.

Az alvilági kapcsolatokkal gyanúsított férfi letartóztatásának híre nem segített az amúgy is terhelt német-görög kapcsolatokon. A görögök ugyanis állítják, Németország még adósuk a második világháborúban elrabolt javak miatt. A kormány úgy számolta, a németek 200 milliárd eurónyi összeggel tartoznak nekik.

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble a német sajtóban válaszul úgy nyilatkozott: a görögöknek a gazdaságuk megreformálására kellene koncentrálniuk. A háborús kártérítést pedig már évekkel ezelőtt rendezték.

A repülőtéren letartóztatott német férfinél talált arany meg sem közelíti a kártérítésnél emlegetett összeget: 7 kiló aranyat, és 300 ezer eurót foglaltak le tőle. A hatóságok szerint a férfi 425 kiló ezüst kicsempészésével is vádolható, tudósít a BBC.