Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Átstartolt a Budapestről Dublinba tartó gép

2013.04.15. 00:56

Olvasónk is rajta ült azon a Budapestről Dublinba repülő Ryanair gépen, amit leszállás közben úgy megdobált a vihar, hogy a pilóta jobbnak látta, ha újra nekilát a landolásnak, így a leszállás utolsó fázisában, valamivel a kifutópálya felett átstartolt.

"Kisebb viharokra mindig számítani kell, ha Dublinba repül az ember. Most is ez volt, aztán pár száz méter magasan lehettünk, mikor jöttek a komolyabb, pár méteres zuhanással járó örvények, amikor már azok is kezdenek aggódni, akik amúgy sokat repülnek" – mondta Tamás a telefonban. "Pár tíz méterre lehettünk a földtől, amikor egy nagyobb széllökés oldalba kapta a gépet. A hajtóművek felbőgtek, és átstartoltunk, vagyis meredeken újra emelkedni kezdtünk."

Tamás szerint néhányan jól viselték a dolgot, de a nevetgélő és poénkodó utasok mellett sokan nagyon megrémültek, akadt, aki hányt vagy sírt. "Egy jó 15-20 perces körrel kirepültünk az óceán fölé, aztán újra megkezdtük az ereszkedést." Másodszorra már sikerrel földet értek, bár a vihar ezúttal is dobálta a gépet. "Vicces volt, hogy miután leértünk, elindult a szokásos Ryanair-videó. On time, vagyis pontosan érkeztünk, köszönik, hogy velük utaztunk."

A történteknek sem a Ryanair, sem a dublini reptér internetes oldalán nem könnyű a nyomára bukkanni. A 22 perces késés ugyan kiderül, de a pontos okról illetve az átstartolás tényéről nincs információ.

Ugyanakkor az FR1024-es járat teljes útját vissza lehet követni a Flightradar24.com oldalon, ahol látszik, hogy Dublin közelében az Boeing 737-es típusú gép ikonja nem tűnik el, inkább megy még egykört a víz felett, és csak másodjára áll meg a célállomásnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?