Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fehéroroszoknál volt a lopott aranytojás

2013.04.16. 10:02

Megtalálták a francia-svájci határon három fehérorosz állampolgárnál azt a Fabergé-stílusban készült húsvéti aranytojást, amelyet négy éve loptak el Genfben.

A több mint egy kilogramm súlyú tojást több száz drágakő díszíti, értékét 800 ezer euróra (236 millió forint) becsülik a hétfői közlemény szerint. A 25 centiméter magas műkincset egy genfi székhelyű kuvaiti cégtől lopták el 2009-ben.

A tojást csütörtök este fedezték fel közúti rutinellenőrzés során a kelet-franciaországi Annemasse agglomerációjában, a svájci határ közelében, a rendőrök ugyanis felfigyeltek egy BMW gépkocsi "gyanús manőverezésére".

A rendőrök úttorlaszt emeltek, és őrizetbe vették az első kocsiban ülő két fehérorosz férfit, akinél a tojás volt. Később a harmadik fehéroroszt is elfogták, ő Jaguárral követte két társát.

A három férfi ellen - akik közül az egyik Azerbajdzsánban született – Franciaországban több eljárás is indult betöréses lopás, illetve bűnszövetkezetben elkövetett lopás vádjával.

A rendőrök szerint a gyanúsítottak először azt mondták, hogy találták, majd azt, hogy, a bolhapiacon vették a tojást. A három férfi ellen orgazdaság és illegális fegyvertartás miatt vádat emeltek, és előzetes letartóztatásba helyezték őket.