Ágnes
-5 °C
2 °C

Fehéroroszoknál volt a lopott aranytojás

2013.04.16. 10:02

Megtalálták a francia-svájci határon három fehérorosz állampolgárnál azt a Fabergé-stílusban készült húsvéti aranytojást, amelyet négy éve loptak el Genfben.

A több mint egy kilogramm súlyú tojást több száz drágakő díszíti, értékét 800 ezer euróra (236 millió forint) becsülik a hétfői közlemény szerint. A 25 centiméter magas műkincset egy genfi székhelyű kuvaiti cégtől lopták el 2009-ben.

A tojást csütörtök este fedezték fel közúti rutinellenőrzés során a kelet-franciaországi Annemasse agglomerációjában, a svájci határ közelében, a rendőrök ugyanis felfigyeltek egy BMW gépkocsi "gyanús manőverezésére".

A rendőrök úttorlaszt emeltek, és őrizetbe vették az első kocsiban ülő két fehérorosz férfit, akinél a tojás volt. Később a harmadik fehéroroszt is elfogták, ő Jaguárral követte két társát.

A három férfi ellen - akik közül az egyik Azerbajdzsánban született – Franciaországban több eljárás is indult betöréses lopás, illetve bűnszövetkezetben elkövetett lopás vádjával.

A rendőrök szerint a gyanúsítottak először azt mondták, hogy találták, majd azt, hogy, a bolhapiacon vették a tojást. A három férfi ellen orgazdaság és illegális fegyvertartás miatt vádat emeltek, és előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!