Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégeztek huszonegy embert Irakban

2013.04.17. 15:34

Kivégeztek Irakban 21, terrorista cselekmények miatt halálra ítélt férfit, jelentette be az iraki igazságügyi minisztérium. A tárca közleménye szerint az elítéltek valamennyien az iraki al-Kaida tagjai voltak, robbantásokban és merényletekben vettek részt. Az elítélteket kedden felakasztották.

Irakban a mostani akasztásokkal együtt idén már 50 embert végeztek ki. Az arab ország eddig figyelmen kívül hagyta a nemzetközi emberi jogi szervezetek, köztük az Amnesty International és a Human Rights Watch arra irányuló felhívásait, hogy szüntesse be a kivégzéseket.

Az Amnesty International tavaly júniusi jelentésében rámutatott, hogy „riasztó mértékben" megemelkedett, az előző évhez képest megkétszereződött a kivégzések száma Irakban. Tavaly 129 elítélten hajtottak végre halálbüntetést, Kína és Irán után itt végezték ki a legtöbb embert a világon.