Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Úgy verekedtek, mint az öregasszonyok

2013.04.18. 19:42 Módosítva: 2013-04-18 19:42:41

A szerbiai Liberális Demokrata Párt elnöke elvárja, hogy az állam mielőbb intézkedjen szegedi megtámadása ügyében, írja a vajdasági Magyar Szó.

Čedomir Jovanovićot, a feleségét és a barátait a Crvena zvezda vízilabdaklub szurkolói támadták meg. A politikus és a felesége nem sérült meg, egyik barátjuk azonban igen.

„A támadás során szinte végig Koszovóval zaklattak bennünket, de elhangzott egyszer-kétszer a büszkeségnapi felvonulás is. A barátomnak betörték az orrát, a fejét és eltörték az állkapcsát, mert azt gondolták, hogy Szegeden így kell megvédeni Koszovót. Ők nem Zvezda-szurkolók, sőt nem is emberek. Ha tíz férfi megver egy nőt, azt nem lehet hőstettnek nevezni, de még férfiasnak sem. Ők az emberiség legalja, mutánsok hada, amely felszínre tört és megfojt bennünket, ha nem teszünk ellenük” – mondta Jovanović.

„A támadóink ölni is tudtak volna, ha lett volna rá lehetőségük. Csak azért nem került sor erre, mert megvédtük magunkat. Úgy verekedtek, mint az öregasszonyok. A rendőrség ismeri őket, és örömmel tanúskodok ellenük a bíróságon” – mondta az LDP elnöke.

Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI érdeklődésére elmondta, az ügyben nem érkezett feljelentés, a rendőrség azonban hivatalból ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el garázdaság gyanújával.

A Liberális Demokrata Pártot 2005-ben alapították Jovanović vezetésével a Demokrata Pártból kivált politikusok. A tavalyi adatok szerint kilencvenezer tagja van, a 250 tagú szerb parlamentben 12 képviselője, a 120 tagú vajdaságiban egy mandátuma van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!