Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megmutatták a bostoni gyanúsítottakat

2013.04.18. 23:33 Módosítva: 2013-04-18 23:53:18

Két gyanúsítottat keresnek a bostoni merényletek ügyében, jelentette be sajtótájékoztatón a nyomozás vezerésével megbízott FBI-ügynök, Rick DesLauriers, aki a két férfi videófelvételekből kivágott képét is megmutatta. Megtalálásukhoz és azonosításukhoz a nyilvánosság segítségét kérik. A tettesek azonosítása az FBI elsődleges feladata most.

Az FBI először egy gyanús emberre figyelt fel, de csütörtökre lett egy második gyanúsítottjuk is. Az egyik férfi fekete sapkát, a másik fehér sapkát viselt.

A két férfi egymástól nem messze sétált a tömegben a Boylston Streeten, ahol a robbantások történtek. Ugyanakkor csak a fehér baseballsapkát megfordítva viselő férfi rakott le egy olyan táskát, amiben az FBI szerint robbanószerkezet lehetett. A támadás után a férfi tovább ment az utcán, ennyit tudnak róla.

DesLauriers elmondta, hogy az emberek nagy segítséget nyújthatnak kézre kerítésükben, de mindenkit figyelmeztetett, hogy ne próbálják elfogni, vagy megközelíteni őket. „Fegyverük lehet, és különösen veszélyesnek tartjuk őket."

„Megtalálunk titeket, és felelni fogtok" – üzente napközben Barack Obama amerikai elnök, aki Bostonba érkezett az áldozatok tiszteletére tartott megemlékezésre, amit a Szentkereszt székesegyházban tartottak. Bárki is helyezte el a bombákat, „rossz várost választott", mondta beszédében. Obama együttérzéséről biztosította a bostoniakat.

Janet Napolitano belbiztonsági miniszter az FBI sajtótájékoztatója előtt még úgy fogalmazott, hogy kérdések merültek fel több emberrel kapcsolatban, akiket ki akar kérdezni az FBI. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem minősítené őket gyanúsítottaknak.

A hétfőn a bostoni maraton célvonalánál elkövetett két robbantásban hárman meghaltak, 180-an pedig megsebesültek. 60 sérült még mindig kórházban van, több mint tíz állapota súlyos.