Natália
1 °C
7 °C

Rálőttek egy landoló líbiai Boeing 737-esre

2013.04.18. 07:49

Rálőttek szerda este egy landoló utasszállító repülőgépre a tripoli repülőtéren.

A líbiai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az incidensben senkinek sem esett baja, a Boeing 737-es százötven utassal a fedélzetén biztonságban leszállt, de a gépen pánik tört ki. Landolás után egy asszonyt sokkos állapotban szállítottak kórházba.

A Burag Air légitársaság gépe a kelet-líbiai Bengáziból repült Tripoliba, és landoláskor lőttek rá. A líbiai média szerint egy lövedék a pilótafülke mögötti mosdónál, a géptest aljában lyukasztotta át a borítást. Az incidens miatt a repülőtéren szigorították a biztonsági intézkedéseket, de semmi gyanúsat nem észleltek.

A hatóságok vizsgálják, hogy támadás érte-e a gépet, vagy eltévedt lövedék okozott benne kárt. Egyes hírek szerint a repülőtér közelében lakodalmat tartottak, márpedig az ilyen ünnepségeken a násznép gyakran ropogtat fegyvereket Líbiában, ahol két évvel ezelőtt még polgárháború dúlt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?