Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták Mussaraf volt pakisztáni elnököt

2013.04.19. 07:04

A pakisztáni rendőrség letartóztatta Pervez Mussaraf korábbi pakisztáni elnököt pénteken hajnalban. A volt elnököt hazaárulás vádjával állították bíróság elé Iszlámábádban – írja a BBC.

Mussaraf letartóztatását csütörtökön rendelte el a bíróság, amiért 2007 márciusában, a rendkívüli állapot kihirdetésével párhuzamosan elbocsátott bírákat akart házi őrizetbe vetetni. A volt elnököt 24 órán belül letartóztatták Iszlámábád egyik külvárosában található házában.

Musarraf a múlt hónapban tért vissza Pakisztánba több évig tartó önkéntes száműzetéséből, azt remélve, hogy indulhat a jövő hónapban rendezendő választásokon pártja, az Egész Pakisztán Muszlim Ligája (APML) élén. Ezen a héten korábban elutasították a jelölését Chitralban, egyikében annak a négy körzetnek, ahol jelöltetni szerette volna magát. A másik három körzetben már ezt megelőzően visszautasították az indulását.