Árpád
-2 °C
3 °C

Még ma vádat emelhetnek a bostoni robbantó ellen

2013.04.21. 19:12 Módosítva: 2013-04-21 19:18:40

A szövetségi nyomozók azt remélik, már vasárnap megvádolhatják Dzsokar Carnajevet, az egyik bostoni robbantót. A CNN értesülései szerint Carnajev még életveszélyes állapotban van, így még a kórházban vádat emelhetnek ellene. A férfi a nyakán lévő lőtt sebb miatt nem tud beszélni, ezért írásban kommunikál a hatóságokkal. Carnajevet állítólag gégecsövön keresztül lélegeztetik, és nyugtatókat kap.

A hatóságok nem részletezték, hogy Carnejev hol sebesült meg, csak annyit mondtak, hogy a torkán van a sérülése. A CBS információi szerint a nyelvén és tarkóján lévő sérülések alapján arra gyanakodnak, hogy öngyilkos akart lenni elfogása előtt úgy, hogy a szájába vette fegyverét.

Azt sem hozták nyilvánosságra, hogy milyen vádakat emelnek ellene, de egy neve elhallgatását kérő ügynök szerint szövetségi szinten terrorizmus és állami szinten gyilkosság lesz ellene a vád.

A bostoni Beth Israel Deaconess kórházban fekvő férfit pénteken tartóztatták le. Bátyját korábban lelőtték, a feltételezések szerint ők ketten felelősek a bostoni maratonon történt robbantásért, amely több halálos áldozattal járt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?