Még ma vádat emelhetnek a bostoni robbantó ellen

2013.04.21. 19:12 Módosítva: 2013.04.21. 19:18

A szövetségi nyomozók azt remélik, már vasárnap megvádolhatják Dzsokar Carnajevet, az egyik bostoni robbantót. A CNN értesülései szerint Carnajev még életveszélyes állapotban van, így még a kórházban vádat emelhetnek ellene. A férfi a nyakán lévő lőtt sebb miatt nem tud beszélni, ezért írásban kommunikál a hatóságokkal. Carnajevet állítólag gégecsövön keresztül lélegeztetik, és nyugtatókat kap.

A hatóságok nem részletezték, hogy Carnejev hol sebesült meg, csak annyit mondtak, hogy a torkán van a sérülése. A CBS információi szerint a nyelvén és tarkóján lévő sérülések alapján arra gyanakodnak, hogy öngyilkos akart lenni elfogása előtt úgy, hogy a szájába vette fegyverét.

Azt sem hozták nyilvánosságra, hogy milyen vádakat emelnek ellene, de egy neve elhallgatását kérő ügynök szerint szövetségi szinten terrorizmus és állami szinten gyilkosság lesz ellene a vád.

A bostoni Beth Israel Deaconess kórházban fekvő férfit pénteken tartóztatták le. Bátyját korábban lelőtték, a feltételezések szerint ők ketten felelősek a bostoni maratonon történt robbantásért, amely több halálos áldozattal járt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport