Aliz
6 °C
14 °C

Hat embert lőtt agyon, mert megkarcolták az autóját

2013.04.22. 14:40 Módosítva: 2013-04-22 15:17:04

Egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg annak a férfinak az elfpgásáról, aki, aki hat embert, köztük egy 14 és egy 16 éves lányt lőtt agyon hétfőn fényes nappal az oroszországi Belgorod városában, feltételezések szerint azért, mert valaki megkarcolta az autóját – adta hírül a Russia Times.

Az eset egy vadászfegyverbolt közelében történt helyi idő szerint délután kettőkor. Az elkövető, Szergej Pomazun, egy sötét színű BMW X5-össel érkezett a helyszínre, ahol kiszállt a kocsiból, és egy félautomata Kalasnyikovval előbb az utcán kezdett lőni, aztán a boltban, majd elhajtott. Az áldozatok között van a bolt három alkalmazottja és három járókelő.

Az orosz belügyminisztérium közleménye szerint a férfi korábban a vadászboltban járt, és ekkor karcolta meg valaki a kocsiját, amit azonban csak később vett észre. Az orosz Facebookon, a VKontakt-én keringő információk rendőrségi forrásokra hivatkozva azonban arról szólnak, hogy a boltban rablás is történt, és egy fegyver eltűnt.

A rendőrségnek már sikerült azonosítania az elkövetőt, aki korábban többször is ült börtönben. Az autóját megtalálták.

Belgorod Oroszország európai részén, az ukrán határtól mindössze 40 kilométerre fekszik, 420 ezer lakója van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?