Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pár száz forintért osztanak házakat Angliában

2013.04.23. 21:27

Harmincöt elhagyott házat – darabját egy fontért (360 forint)   árusít ki egy brit városi önkormányzat Staffordshire megyében, és további 89 épület kerülhet még sorra írja a BBC. A házak többsége kétszobás, teraszos, de van pár háromszobás és néhány kisebb lakás is. A £3m projekt keretében a helyi vezetés 30 ezer font értékű kölcsönöket is kiutal a házak felújítására. Ezt tíz éven belül, kedvező kamatok mellett kell majd visszafizetniük a beköltözőknek.

A vásárlásban több mint 600 ember érdekelt, ők május közepéig pályázhatnak, de csak akkor, ha már legabb három éve a városban élnek. Egyéb kritérium, hogy meghatározott nagyságú keresettel kell rendelkezniük, legalább két éve alkalmazásban kell állniuk, vagy hogy nem lehet más ingatlanjuk.

Közöttük osztják majd szét az épületeket. Stoke-on-Trent város vezetése az intézkedéstől azt várja, hogy kialakul a „közösségi szellem” és a „virágzó környékek”.