Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Veri minisztereit a csecsen elnök

2013.04.23. 18:37

Sajátos módon igyekszik jobb belátásra bírni minisztereit Ramzan Kadirov csecsen elnök: bokszmeccsre hívja ki azokat, akikkel elégedetlen. Elsőként Szalambek Iszmailov sportminiszter volt kénytelen ringbe szállni főnöke ellen. Kadirov amiatt haragudott meg rá, hogy romlik a sportminisztérium épületének állaga, nem halad megfelelően a felújítás.

A csecsen vezető kedden az Instagram-oldalára tett fel egy fényképet, amelyen éppen bokszkesztyűben sorozza Iszmailovot. Egy másik fénykép tanúsága szerint a ring sarkából az orosz és a csecsen munkaügyi miniszter figyelte a "mérkőzést". A fotó alá Kadirov azt írta: "nevelői célzattal" hívta szorítóba a sportminisztert, hogy jobb és bal horogütéseivel "finoman" beosztottja értésére adja: használja végre a fejét. Hozzátette, hogy végül is megengedte Iszmailovnak fejvédő  viselését, elvégre "másnap dolgoznia kellett".

bx
Fotó: instagram.com/kadyrov_95

Hasonló "büntetést" helyezett kilátásba Kadirov a munkaügyi miniszternek is, de ezt még a szerdai megbeszélésük eredményétől tette függővé. Az észak-kaukázusi köztársaság 36 éves elnökét az emberi jogok súlyos megsértésével vádolják, egyebek mellett állítólag saját kezűleg részt vett ellenfeleinek megkínzásában.