Jolán
2 °C
4 °C

Veri minisztereit a csecsen elnök

2013.04.23. 18:37

Sajátos módon igyekszik jobb belátásra bírni minisztereit Ramzan Kadirov csecsen elnök: bokszmeccsre hívja ki azokat, akikkel elégedetlen. Elsőként Szalambek Iszmailov sportminiszter volt kénytelen ringbe szállni főnöke ellen. Kadirov amiatt haragudott meg rá, hogy romlik a sportminisztérium épületének állaga, nem halad megfelelően a felújítás.

A csecsen vezető kedden az Instagram-oldalára tett fel egy fényképet, amelyen éppen bokszkesztyűben sorozza Iszmailovot. Egy másik fénykép tanúsága szerint a ring sarkából az orosz és a csecsen munkaügyi miniszter figyelte a "mérkőzést". A fotó alá Kadirov azt írta: "nevelői célzattal" hívta szorítóba a sportminisztert, hogy jobb és bal horogütéseivel "finoman" beosztottja értésére adja: használja végre a fejét. Hozzátette, hogy végül is megengedte Iszmailovnak fejvédő  viselését, elvégre "másnap dolgoznia kellett".

bx
Fotó: instagram.com/kadyrov_95

Hasonló "büntetést" helyezett kilátásba Kadirov a munkaügyi miniszternek is, de ezt még a szerdai megbeszélésük eredményétől tette függővé. Az észak-kaukázusi köztársaság 36 éves elnökét az emberi jogok súlyos megsértésével vádolják, egyebek mellett állítólag saját kezűleg részt vett ellenfeleinek megkínzásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?