Szilvia
5 °C
16 °C

Izraelben lelőttek egy drónt

2013.04.25. 16:51

Izraelben csütörtökön lelőttek egy pilóta nélküli repülőgépet, amely Libanon felől érkezett az ország légterébe – közölte a hadsereg.

A gépet Haifától kilenc kilométerre, a tenger fölött semmisítette meg a légierő helyi idő szerint kora délután. Katonai források szerint a drónt a libanoni Hezbollah radikális síita szervezet küldte, és már a libanoni légtérben észlelték, ahogy északról dél felé tartott.

Miután „ellenséges szerkezetként” azonosították, a légierő harci repülőgépeket és helikoptereket küldött az elfogására. Egy F-16 típusú vadászgép lőtte le egy rakétával 1500 méter magasságban. A haditengerészet megkezdte a roncs felkutatását.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök rendkívül súlyosnak minősítette a behatolási kísérletet, és kijelentette, hogy minden eszközzel megvédik az állampolgárok biztonságát.

Ez a második ilyen eset, az előző tavaly októberben volt. A Hezbollah vezetője akkor beismerte, hogy ők küldték a gépet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?