Megtalálták a 9/11-es Boeing egy darabját

2013.04.26. 23:07 Módosítva: 2013.04.27. 09:02

Minden bizonnyal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás során becsapódó Boeing repülőgép egy részét találták meg Manhattanben – adta hírül a CNN a New York-i rendőrség tájékoztatására hivatkozva. A másfél méter magas és közel egy méter széles futóműdarabot az egykori World Trade Center-tornyok helyén lévő Ground Zero közelében, két épület közé ékelődve bukkant elő, miközben az egyik épület műszaki állapotát ellenőrizték.

A rendőrség közleménye szerint az utasszállító előkerült része nyilvánvalóan a terrortámadásban felrobbant géphez tartozott, azon jól látható ugyanis a Boeing-gép azonosítószáma is. A tájékoztatás szerint a területen dolgozó földmérők jelezték, hogy rábukkantak a gép egy darabjára. A rendőrség által kiadott sajtóközlemény szerint a helyet mostantól úgy biztosítják, mint egy bűncselekmény helyszínét.

Az utasszállító gépeket terroristák szándékosan a tornyokba vezették, lerombolva azokat. A merényletben közel 3 ezer ember vesztette életét. A terrortámadás áldozatainak azonosítása ma is tart, az elszállított romok között még idén is találtak emberi maradványokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport