Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Össszeomlott egy kórház Indiában

2013.04.26. 17:17

Összeomlott egy kórház épületének egyik részlege pénteken Indiában, a hatóságok szerint 15 ember rekedhetett a romok alatt.

Az eset a közép-indiai Madhja Prades állam fővárosában, Bhopálban történt. Egy kórház első emeleti női kórtermének mennyezete omlott be, egyelőre ismeretlen okokból. A baleset pillanatában 25-30 ember volt a kórteremben, közülük 15 embert sikerült kimenteni.

A házomlások gyakoriak Indiában, ahol az építők takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik megfelelően a többemeletes házak építését. Az égető lakáshiány és a korrupció miatt az építők gyakran húznak fel engedély nélkül újabb emeleteket, illetve építenek egész házakat.

Legutóbb április elején omlott össze egy illegálisan felépített, nyolcemeletes lakóház a nyugat-indiai Mumbai közelében. A tragédiában 72 ember halt meg, és csaknem ugyanennyien megsérültek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport