Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

11 halott a mexikói börtönlázadásban

2013.04.27. 21:48

Legalább tizenegy fogoly vesztette életét, és további hatvanöt megsebesült szombaton a mexikói San Luís Potosí szövetségi állam egyik börtönében, ahol az egymással rivalizáló bandákhoz tartozó rabok összeverekedtek.

A helyi ügyészség jelentése szerint a zavargás szombat hajnalban tört ki a La Pila büntetés-végrehajtó intézetben. A börtönlakók házi készítésű szúró és vágó fegyverekkel, edényekből kialakított ütőszerszámokkal és betondarabokkal támadtak egymásra.

A hatóságok a sajtónak azt nyilatkozták, hogy az esetet nem igazán lehet börtönlázadásnak nevezni, a rabok ugyanis nem szökni próbáltak, hanem a rivális bandák tagjai estek egymásnak. Ehhez hasonló bandák Mexikó más területein és börtöneiben is harcolnak egymással; a mostani összetűzés során a bűnözők a kábítószercsempész-útvonalak ellenőrzéséért vívtak hatalmi harcot.