Árpád
-2 °C
4 °C

Pokolgépet robbantottak a tálibok Pakisztánban: 11 halott

2013.04.27. 11:07

Pokolgép robbant pénteken egy kampánygyűlésen a választásra készülő Pakisztánban, a merényletben tizenegyen meghaltak, negyvenen megsebesültek, köztük sok gyerek. Az Avami Nemzeti Párt (ANP) támogatói ellen a déli Karacsiban elkövetett merényletet az iszlamista tálibok vállalták magukra.

A tálibok - akik iszlám államot akarnak, és elutasítják a választások rendezését is - erőszakkal fenyegettek meg minden világi pártot a május 11-i parlamenti választások előtt. A héten ez a harmadik, halálos merénylet a választásokkal összefüggésben. Csütörtökön a muzulmán bevándorlók érdekeit képviselő Muttahid Kaumi Mozgalom (MQM) egyik kampányirodájában robbant pokolgép, a detonáció következtében hatan meghaltak. Kedden egy másik MQM-irodánál elkövetett támadásban két ember vesztette életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?