Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gepárd támadta meg a botswanai elnököt

2013.04.29. 17:41

Gepárd támadta meg a a botswanai elnököt hétfőn – adta hírül a BBC. Ian Khama arcát össze kellett varrni  Az eset egy katonai barakkban történt, az állatot éppen etették, amikor hirtelen rávetette magát a közelében álló politikusra, a testőre nem tudta megakadályozni, hogy megtámadja. A kormány szóvivője szerint bizarr baleset és nem támadás történt, az elnök „néhány karcolással″ megúszta. Khamát egyébként az esetet követően ragtapasszal a fején látták.

A gepárd a leggyorsabb szárazföldi emlős, jelenleg 12400 vadon élő példányt tartanak számon többek között Botswanában, így veszélyeztetett fajnak számít. A Botswanai Köztársaság Afrika egyik legstabilabbnak tartott gazdaságával büszkélkedhet, az ország egyik legnagyobb problémája a magas HIV-fertőzöttség. Ian Khamát 2008-ben választották államfőnek.