Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Halálos Guinness-rekord kísérlet Indiában

2013.04.29. 16:12

Halálos balesetet szenvedett egy indiai akrobata rekorddöntési kísérlete közben Dardzsilingben. Sailendra Nath Roy hajánál lógva akart átkelni egy folyó feletti drótkötélpályán, de félúton lófarka beakadt a görgőkbe. Félórán keresztül hiába próbálta kiszabadítani magát, míg végül szívrohamot kapott.

A helyi rendőrségnél dolgozó mutatványos egy 180 méter hosszú szurdokon próbált hajánál lógva átkelni, 20 méterrel a folyó szintje felett. Egy idő után a 48 éves férfi nem tudott tovább haladni. A nézők csak lassan ismerték fel, hogy komoly a baj, mivel a segélykiáltásait és instrukcióit a hangzavarban nem értették meg. A férfi egy idő után nem mozdult többet, levegőben lógó testét csak újabb negyven perc után tudták leemelni.

A rekorddöntési kísérlethez nem volt engedélye, a színhelyen nem volt orvosi személyzet sem. Miután beszállították a 240 kilométerre lévő kórházba, megállapították, hogy halálát szívroham okozta. Egy barátja szerint az akrobata úgy tervezte, hogy ez lesz az utolsó veszélyes mutatványa. Sailendra Nath Roy már több világrekordot is tartott, korábban hajával elhúzott egy vonatot is. A balesetről készült videó megtekinthető a Youtube-on.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?